1974’den Bugüne Doğan Serigrafi
Mesleğine 1965 yılında çırak olarak başlayan Bekir Başdar, 1974 yılında profesyonel olarak Doğan Serigrafi’nin ilk temelini İstanbul Beyoğlu Tünel’ de atmıştır. Serigrafi baskı mesleğinin inceliklerini, çok sevdiği değerli ustaları Ahmet Dervişoğlu ve Mehmet Natiksüzen’dan kazanmıştır. Uzun yıllar onların yanında çalışması sonucunda takdirlerini alarak kalfalık ve ustalığa yükseltilmiştir. Ahmet Dervişoğlu ustası çırağında gördüğü yeteneği keşfederek “yanımdan ayrılmayacaksın” diyerek o yıllarda film çekmeyi, stensil çekmeyi ve aranvizörlü film çekmeyi öğrencisine öğretti.
İlk başlattığı İstanbul Beyoğlu Tünel’ deki yerinde daha çok elle çalışan makinalarla serigrafi baskı yapan firma, çoğunlukla plastik, tahta ve cam üzerine üretiyordu. O yıllarda tekstil ve deri üzerine serigrafi baskı yapılmıyordu. 1970’li yıllarda İstanbul ve İzmir’in haricinde serigrafi baskı yapan firma yoktu. 1976 yılında Tünel’ deki yerin alanı yetmediği için Firma, İstanbul Topkapı Maltepe’ de 28 çalışanı ile birlikte 180m2 bir alana taşındı.
O zamanlar şişe gibi yuvarlak yüzeyi olan ürünlere serigrafi baskı yapan firma yoktu. Firma olarak yuvarlak serigrafi baskı tekniği laikiyle geliştirildi. İlaç ve madeni yağ sektörleri için çalışılarak başarı elde edilmiş ve iş hacmi artmıştı. Yuvarlak serigrafi baskı yapabilen otomatik makinaları da devreye sokarak kapasite günlük 18-20 bin baskı seviyesine getirilmişti. Bu geliştirilen yuvarlak serigrafi baskı tekniği ile milyonlara varan Blendax Şampuan Şişe baskısı yapıldı. Torsan Radyo’ larının ön gösterge camlarınnın serigrafi baskıları da yapılmaya başlanmıştı. O yıllarda 3 renk baskı yapılırken 5 renk serigrafi baskı gerçekleştirilerek yeni bir başarı daha elde edilmiştir.
1980’ lerden sonra üretim artmış ve bir çok sektöre hizmet verilirken karmaşık bir iş olan alden şofbenleri nin ön gösterge Camlarına da serigrafi baskı çalışmaları yapıldı.
1985 yılına gelindiğinde İstanbul Maltepe’ deki imalat sahası gitmeyince aynı binada 130m2 lig bir alan daha firmaya ilave edildi. Bahsi geçen sektörlerde çalışmalar devam ederken terlik sektöründe de faaliyetler başladı. Tunital terlik firması ile başlayan çalışmalar daha sonra gezer terlik firmasıyla devam etti. Gezer Firmasıyla günümüzde de çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Artık vardiya usulü 24 saat serigrafi baskı üretimi yapılmaktaydı. Özellikle firmaların piyasada yaptıramadıkları sıra dışı işçilik ve teknik gerektiren işler Doğan Serigrafi’ ye teslim ediliyordu. Bu işlerler genellikle ihracat işleriydi.
1990’ lı yılların başında oğlu Doğan Başdar okul yıllarında kendisine katılarak kendisi gibi serigrafi mesleğinde babasının tüm deneyim ve tecrübelerini kazanmak amacıyla yelken açtı. Günümüzde de baba oğul çalışmalarını başarıyla yürütmeye devam etmektedirler.